Serpa

9 mei - 13u30 - Carvoeiro - 271km
10 mei - Carvoeiro - 0km

Vandaag verlaten we Spanje. Ondanks de tegenslag in Granada was het de moeite waard, maar we hebben ook ondervonden dat steden bezoeken niet meer ons ding is. Vooral grote steden met heel veel volk zoals Barcelona zullen we in de toekomst zoveel mogelijk vermijden.

Het is een eentonige rit naar de grens met Portugal. Aan die grens moet je de nummerplaat laten scannen samen met je kredietkaart, om zo de tol op de autostrade door de Algarve te voldoen. Zoals overal gaat betalen zeer vlot!

Alvorens op bezoek te gaan bij vrienden en familie doen we nog wat inkopen in een “Pingo Doce” in Armação de Pêra. De rest van de dag evenals morgen is het genieten in goed gezelschap van de Portugese kust en de prima keuken.

IMG 0479 IMG 2327IMG 0486 IMG 2329

11 mei - 10u45 - Armação de Pêra - 18km

We hebben ons verplaatst naar een staanplaats op het oud voetbalveld van Armação de Pêra. Die is vlak bij het strand gelegen, op 100m van de promenade met winkels, bars en restaurants. Begin mei is het nog heel rustig, tijdens de zomervakantie is dit het “Blankenberge” van Portugal.

IMG 6552

Er is ondertussen een hevige wind opgestoken en na de regen van vannacht is de staanplaats een zanderige vlakte vol waterplassen. Regen, wind, blauwe lucht, het weer is een beetje het noorden kwijt.

12 mei - Armação de Pêra - 1km

We hebben problemen met de koelkast, de temperatuur loopt op tot 12 graden! De oorzaak is de hevige wind die het vlammetje van het koelelement wegwaait. Er is op die vlakte geen beschutting tegen de wind en we gaan dan maar naar een camping 1km verderop richting binnenland. 

Beschermd door de struiken tegen de harde wind en nu op elektriciteit begint de temperatuur in de koelkast langzaamaan te dalen, ’s anderendaags staat die terug op 3gr. Iets om in het vervolg op te letten.

’s Avonds hebben we zeer lekker gegeten in restaurant “A Tasca”, specialist in gegrilde vis.

13/14 mei - Armação de Pêra - 0km

Twee dagen op uitstap met familie, o.a. naar Vila Moura, een etentje in restaurant Veneza in Paderne en dit alles afgesloten op het terras van de camping in Armação de Pêra.

IMG 6569 IMG 6572 IMG 6573 IMG 0495

15 mei - 12u15 - Castro Verde - 96km

IMG 0507

We vertrekken vandaag uit het zuiden en rijden zeer langzaam naar het noorden. Geen autostrades meer maar gewone wegen om nog wat te genieten van het Portugese binnenland. In Castro Verde is er een kleine gemeentelijke camping, prima uitgerust en zeer netjes. Het enige nadeel van de camping is dat de plaats voor de motorhomes geplaveid is met klinkers. Dit is ideaal bij regen maar wel erg heet vandaag.

We houden het rustig, wat babbelen met zeer vriendelijke Zwitsers en bekijken hoe we morgen verder zullen rijden. Het eerste deel van de reis was strak gepland, maar vanaf nu is het dag per dag bekijken waar we de volgende dag naartoe rijden. Veel nieuwe dingen zijn er hier voor ons niet meer te ontdekken, we waren twee jaar geleden ook in deze omgeving, maar het landschap en de dorpen vinden we nog altijd supermooi.

16 mei - 13u30 - Serpa - 98km

IMG 0510

Onze Zwitserse buren vertrekken zeer vroeg. Aan hun motorhome hangt een aanhangwagentje met een Smart op. Op wandelafstand van de camping is er een Intermarché, prima om voorraad in te slaan. 

Vandaag gaat het zigzag richting Serpa. 

Onze eerste stop is Mértola, mijn lievelingsdorp in dit deel van Portugal. Zoals elk jaar zijn er ook nu volop voorbereidingen voor het Islamitisch feest van 18 tot 21 mei. Tijdens dit feest wordt het stadje teruggebracht naar de tijd toen de Islam het Iberisch schiereiland overheerste.

IMG 0509We volgen een mooie rammelbaan richting Serpa, door bossen en weiden en langs kleine witte dorpjes met lage huizen. 

Op de elektriciteitspalen hebben ooievaars nesten gemaakt, we zien af en toe een snavel boven de rand priemen.


IMG 6581

Mértola

Het is zeer heet op de gemeentelijke camping van Serpa, wij doen dus … niets. s Morgens wordt volop aan nieuw sanitair gewerkt, het toeristisch hoogseizoen nadert en er is nog wel wat werk te doen. Tijdens de heetste uren van de dag vallen alle activiteiten stil.

IMG 0517

’s avonds op de camping

Haro

Sitemap © LV 2018