Sesimbra

14 mei: Batalha - Alcobaça - Nazaré

Het Convento de Cristo is prachtig, maar het is maar één van de drie wereldberoemde kloosters in Portugal. Vandaag bezoeken we na Batalha nog het cisterciënzerklooster van Alcobaça, een van de mooiste cisterciënzerabdijen van de Middeleeuwen. We hebben het geluk dat er juist die dag een traditionele Portugese trouwpartij gehouden wordt in de kerk. In het klooster zelf geeft een altus - contratenor - een klein concert.

SL550482


Na de middag rijden we naar Nazaré, een traditionele vissersplaats. De benedenstad met de visserswijk is mooi gelegen aan een uitgestrekt zandstrand, de oude stad "O sitio" ligt op een heuvel vanwaar we een prachtig zicht hebben op de benedenstad en de baai. 

SL550504


Je kan te voet de heuvel op maar de kabelbaan is handig en snel.

In een bos buiten Nazaré vinden we op loopafstand van de stad een camping voor de nacht en een dagje rust.

16 mei: Obidos - Mafra

SL550523

Obidos is een zeer toeristische stad die haar middeleeuws karakter heeft weten te behouden. 

Als je geen hoogtevrees kent kan je een rondwandeling op de stadsmuur maken.

In sommige witte straatjes krioelt het van toeristen die in een winkeltje een souvenir kopen of de beroemde kersenlikeur van Obidos proeven (een aanrader !). Wat verder liggen de straatjes er nog rustig bij.

Na de middag gaat het richting Mafra, naar het paleis - Palacio Nacional -  en de Basiliek van het klooster. 

Het barokke klooster van Mafra werd in 1717 gebouwd door een Duitse architect, hetgeen de barokke elementen verklaart. Het museum van het paleis is door zijn verscheidenheid een bezoek waard. 

We overnachten op de Parque de campismo van Ericeira, reusachtig groot, ongezellig, een mastodont met bewaking aan de poort. Het centrum van Ericeira is klein en mooi, maar daar rond is een woestijn van beton, te mijden. 's Nachts regent en stormt het.

SL550544

17 mei: Sesimbra

We vertrekken in de regen en doen een poging om Sintra te bezoeken. De kleine straatjes en het drukke verkeer zijn ongeschikt voor motorhomes en we vinden nergens parking. Het bezoek zal voor een volgende keer zijn.

We gaan dan naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het vasteland van Europa. Veel klikkende en knikkende Japanners en bussen met andere toeristen. 

Vermits we eind van de week in de Algarve verwacht worden besluiten we Lissabon te schrappen uit ons programma. De slechte ervaring met Sintra heeft onze zin om steden te bezoeken met een motorhome sterk verminderd.

We rijden in de regen langs de Serra de Sintra en over de Taag in Lissabon naar Sesimbra, een geliefde badplaats van de inwoners van Lissabon. De camping do Cavalo is zeer eenvoudig, mooi gelegen maar voor de rest is het een badplaats zonder ziel of bezienswaardigheid.

Volgende

Sitemap © LV 2018