Belgio

Next

zondag 15 juni - Cugnasco (Zwitserland) - 643km

Om 3u30 loopt de wekker af maar we hebben nog geen zin om op te staan. Dit is toch een beetje te vroeg, maar om 4u30 wringen we ons uit bed en gaan op weg.

Het is nog donker en nat in de Umbrische bossen richting autostrade. De weg naar het noorden is winderig, regenachtig maar niet koud. De camperservice op de autostrade is ook nu ideaal om overtollig water te lozen.

In Cugnasco regent het, dat zijn we niet gewoon. De baas van de camping Riarena begint arrogante trekjes te vertonen, hij denkt dat zijn camping super is en spotgoedkoop en dat is allebei verkeerd gedacht.

Na de pizza in restaurant Romantica en een babbel met een koppel Oostendenaars is het tijd om te gaan slapen.

maandag 16 juni - Etival Clairefontaine - 397km

Deze morgen de goudgele broodjes gehaald in de campingwinkel, de nodige los- en laadacties aan het servicepunt en weg zijn we.

Een verplichte stop is het terras van hotel Rößli in Beckenried aan het Vierwoudstedenmeer. Een chronisch defect aan al onze auto’s zorgt er voor dat we steeds de afrit Beckenried nemen. We hebben in het dorp nog een notentaart gekocht en dan gaat het verder naar de Vogezen.

Het terras van hotel Rößli

Eens Frankrijk binnen zijn de Live services van de TomTom opnieuw zo dood als een pier. Wanneer zijn „snelste weg” ons dan opnieuw via onooglijk kleine wegjes wil sturen is de maat vol. Die TomTom moet weg en ik koop een Garmin camper 760lmt-d (inmiddels gebeurd). Hopelijk heeft dat ding minder kuren maar de recensies zijn veelbelovend.

Als stop kiezen we voor de aire municipale in een voor ons onbekende plaats in de Vogezen, Etival Clairefontaine. Het dorp is niet veel zaaks maar de staanplaats valt reuze mee. We zijn blijkbaar niet de enigen die er zo over denken, we staan er met een tiental motorhomes.

dinsdag 17 juni - Thuis - 439km

Op 100m een schitterende bakker met lekker frans brood en croissants, beter kan je de laatste dag niet beginnen.

De rit naar huis is eentonig, met een stop in Luxemburg om te tanken en om 14u zijn we terug thuis.

Puglia ———> een aanrader

oude versie © LV 2000 - ….