2005 - Honfleur

Next

2005 - Pont Croix - 116 km

bretagne0506-119

Deze morgen hebben we de "Ville Close" van Concarneau bezocht. Mooie oude straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Het herinnert een beetje aan de Mont St. Michel, maar die is wel veel mooier.

Van Concarneau gaat het naar Quimper, met een tussenstop in een 'Casino'. Quimper heeft een prachtige binnenstad met een schitterende kathedraal. Talrijke winkeltjes, restaurantjes met pleintjes ervoor, nauwe straatjes, tof!

Van Quimper naar de calvaire van de Notre-Dame du Tronoën en de Pointe de la Torche. De calvaire is half verweerd door de ouderdom en heeft veel van zijn glorie verloren.

De Pointe de la Torche is een paradijs voor surfers. De golven rollen door de baie d'Audierne en op de pointe voel je hoe de wind de golven rond het schiereiland stuwt.

Als eindpunt hebben we voor vannacht Pont Croix gekozen. Het is een oud, karaktervol stadje waar de opknapwerken nog volop bezig zijn. Nog enkele jaren en de toeristen krioelen er als mieren door de straten. Op de Place de la Métarie staan we tussen de bomen, 't wordt een zeer rustige nacht.

2005 - Pont Aven - 120km

Vanmorgen zijn we zeer vroeg opgestaan - 8u - want we hebben vandaag een hoop te zien. Het is ook de laatste dag dat we verder naar het westen trekken, vanaf morgen gaat het stilletjesaan terug naar huis.

Als eerste staan de Pointe du Raz en de Pointe du Van op het programma. Twee landpunten met vuurtorens, waar golven en wind behoorlijk te keer kunnen gaan. Vandaag zorgen zon, blauwe lucht en een zachte wind niet voor een schouwspel van woest brekende golven.  Het is dus maar een kalme bedoening en we hebben een lichte voorkeur voor de Pointe du Van. De Raz is te commercieel en te druk, de Van is natuurlijker gebleven.

bretagne0506-132bretagne0506-140bretagne0506-146


Via de glooiende D7, door lieflijke dorpjes en met steeds een zicht op de baai gaan we richting Douarnenez. Deze havenstad ligt aan een prachtige baai. Je kan er een mooie wandeling langs de kaden maken. Voorbij het museum der oude vissersboten en langs het eiland van Tristan en Isolde. Wij hebben er een lekkere crêpe gegeten met zicht op zee.

Als laatste bezoeken we Locronan, een 'ville de charme'. Het is een allermooist stadje waar de allom geparkeerde auto's een deel van de charme wegnemen. Het is ditmaal wel de 2 Michelinsterren waard.

Dit is ons laatste bezoek, vanaf nu begint de terugreis. Onze eerste stop is, voor de koekjes, Pont Aven op de parking 'Bel Air'.

2005 - Locmariaquer - 96km

Vanmorgen zijn we verse koekjes gaan kopen in La Maison Larnicol in Pont Aven. Nu hebben we wel een zeer rustige nacht gehad, er waren geen weekendfeestjes.

Rond de middag zijn we op de plage van Locmariaquer aangekomen. We wandelen langs de kaden onder een stralende zon.

De ganse dag hebben we een felle wind maar een stralende zon. Er staan al veel meer motorhomes in de duinen dan vorige week, de vakantie is in aantocht.

We hebben van de zon, de rust, de zee en de duinen geprofiteerd want onze laatste dag Bretagne zit er op.

2005 - Honfleur - 398 km

Om 1u27 hadden we alweer prijs deze nacht: tuut - tuut - gîtanes dehors ! We worden het gewoon in Frankrijk. Leven zoals god in Frankrijk wordt niet meer door iedereen aanvaard.

Nog even een laatste blik op de golf, een brood, wat kaas en cider gekocht en we zijn op weg. Om 9u15 draaien we de golf de rug toe maar, we komen terug! Het is ons hier zo goed bevallen dat we hoogstwaarschijnlijk terugkomen.

Om 15u30 komen we in Honfleur toe en de parking staat reeds voor 3/4 vol. De prijs voor de overnachting is nog steeds hoog - 7 euro - en de service nog steeds 0 - nul -.

We gaan de stad in en zoeken een restaurantje voor de avond. Het wordt La Lutetia, een beetje weg uit het centrum. We hebben lekker gegeten, de wijn viel mee en de laatste vakantiedag zit er op.

In 80% van de motorhomes staat, zoals elke avond, de satelliet-tv aan. 's Avonds napraten met de buren zit er niet dikwijls meer in. Iedereen in zijn eigen huisje voor zijn eigen tvtje.

Wij deden het 2 weken zonder tv, zonder radio ......... zalig!

Wat zou er allemaal gebeurd zijn ?

oude versie © LV 2000 - ….