Bretagne

Previous


In 2001 en 2005 gingen we naar Bretagne. In 2001 naar de bovenzijde, kant Granit Rose, in 2005 naar de onderkant van Bretagne, kant Quibéron.

Waarom Bretagne

Frankrijk is een goede  bestemming voor reizen met een motorhome/mobilhome. Ze noemen dat in Frankrijk dan wel een camping-car, zodat er voor Vlamingen wel even een spraakverwarring kan ontstaan. Zodra je echter doorhebt dat een mobilhome een stacaravan is en een camping-car een motorhome valt alles in zijn plooi. Officieel heet een motorhome trouwens een kampeerwagen. Voor Hollanders blijft een kampeerwagen een kemper (camper geschreven).

Bretagne is de streek van de "fruits de mer", de oesters, de schelpen en de mosselen. Mijn vrouw noch ik zijn hier grote liefhebbers van, ik hou er zelfs helemaal niet van. Bretagne is ook een aanrader voor iemand die van de zee en de kust houdt en die in de zomer lekker wil zonnen op het strand. Dat doen wij ook niet maar wandelaars en kunstliefhebbers vinden in Bretagne meer dan genoeg te beleven. Dit alles dan overgoten met lekker eten en af en toe een wijntje.

Gezien de Bretoense kust 1200km lang is hebben wij ons in 2001 tot de noordkant beperkt, de Côte d'Emeraude en de Corniche Bretonne. Ruw genomen van aan de Mont St Michel, eigenlijk Normandië, tot aan St Michel-en-Grève.

De zuidkant - onderkant - volgde in 2005 en het middengedeelte - de punt - rond Brest moeten we nog steeds eens doen.


Sitemap © LV 2000 - ….