Willingen

Next

2010 Bad Fredeburg

In 2010 gaan we een eerste maal met Pasen op wandelvakantie met onze motorhome. De eerste dag begint in stromende regen op de parking van het zwembad in Bad Fredeburg. Na enkele dagen wordt het warmer en kunnen we volop genieten van het mooie bergland. 

Van uit Bad Fredeburg wandelen we naar de piepkleine dorpjes Altenilpe en Oberhenneborn. Na enkele dagen verhuizen we naar de parking van het kerkje in Obersorpe, het laatste dorp in het Sorpetal. Van hier uit kunnen we het Sorpedal langs beide zijden verkennen, met als hoogste punt de Hunau op 818m. Na één nacht onder de klokkentoren gaan we terug naar het begin van het Sorpetal, waar de familie Mertens een mooie motorhomestaanplaats heeft. Ze zorgen zelf voor de broodjes en dat is zeer handig gezien er geen winkels op loopafstand liggen.

Onze volgende slaapplaats is een kleine parking in Oberhenneborn. Het is er fris maar zeer zonnig met een staalblauwe hemel. Ook hier kan je schitterende wandeltochten in de omgeving maken. Zowel in Oberhenneborn als in Obersorpe staan we niet op een "officiële" staanplaats, maar dat is in die kleine dorpjes geen bezwaar.

Schermafbeelding 2019-01-15 om 11.34.24

2012 - 2013 Willingen

IMG_0412

In 2012 en 2013 gaan we in het voorjaar, einde maart - begin april, wandelen in Willingen

De staanplaats voor motorhomes, een "Top-platz", is prachtig gelegen aan de voet van de Ettelsberg. Het stadje Willingen zelf ligt op een 10-tal minuten wandelen maar de bakker brengt elke morgen de in de vooravond bestelde broodjes tot bij onze deur. Voor andere aankopen zijn er kleine winkels en twee supermarkten, verhongeren zal je er niet. Restaurants voor de snelle hap of het meer uitgebreide Duitse menu zijn er in alle geuren en kleuren.


IMG_0334

De top van de Ettelsberg ligt op 838m, vlakke wandelingen vind je er niet veel. 

Je krijgt op de staanplaats een Sauerlandcard waarmee je gratis gebruik kan maken van het openbaar vervoer in de regio.  

Met de bus naar Welleringhausen of naar Rattlar en dan te voet terug. Onderweg heb je meerdere mogelijkheden voor koffie en "Kuchen" (=taart) of andere versnaperingen. 

Een combinatie met de trein is ook mogelijk maar van zowel de trein als de bus is de frequentie beperkt. Als meerdaagse tocht rond Willingen kan je de Uplandsteig volgen, een wandelroute die volledig rond Willingen loopt.

Einde maart of begin april kan het al warm maar evenzeer nog flink koud zijn in Willingen, met vriestemperaturen 's nachts en overdag een gure wind bij een stralend blauwe lucht. 

Aan de staanplaats is er een tropisch waterparadijs en een schaatspiste die het ganse jaar open is, ook bij minder goed weer vind je er wel een activiteit die je past.

oude versie © LV 2000 - ….