Sorpetal

Sorpetal

SL553638

Het Sorpetal is een van de romantische dalen in het Schmallenbergenland. Het begint in Winkhausen en eindigt een 10-tal kilometer verder op 700m hoogte aan de Großes Bildchen.

We hebben het dal volledig rondgewandeld, de eerste maal Winkhausen Obersorpe en terug, de tweede maal vertrekkend van Obersorpe naar Großes Bildchen en terug, steeds de “S” volgend. Heen langs de “Hangweg”, die een 100m boven het dal loopt, terug langs de “Talweg” langs de Sorpe. Langs de hangweg heb je prachtige vergezichten op het kronkelende dal en de Sorpe beneden.

Van uit Obersorpe kan je ook het hoogste punt - 818m - in de omgeving bereiken, met verderop de skiliften van de Hunau en even verder de Hunauturm. De wandeling loopt grotendeels door het bos, maar bovenaan heb je hier en daar wel mooie uitkijken.

Met een motorhome kan je in Winkhausen staan bij de familie Mertens. Tien staanplaatsen, water, elektriciteit en broodjesdienst maken er een aangename staanplaats van. De plaats is perfect bewegwijzerd.

Oberhenneborn

Een vorige vakantie reden we met de bus van Bad Fredeburg naar Oberhenneborn en stapten dan terug. Nu zetten we onze motorhome op een parking in Oberhenneborn en maken daar een rondwandeling. Eerst de “GD” Golddörfer-route volgen en vanaf Altenilpe terug via de AL7 / S6.

Holthausen

SL553648

Van uit Winkhausen in het Sorpetal kan je een prachtige lichte wandeling maken door de “W2” te volgen richting Holthausen.

Willingen > 

oude versie © LV 2000 - ….