Carthago c-Tourer T142

In 2015 kochten we een C-Tourer T 142 van het Duitse merk Carthago, ter vervanging van onze McLouis Steel 562. 

Carthago is volgens de constructeur een “top”-merk en die laat het ook merken door aan de buitenzijde negen maal de naam Carthago te vermelden en dit binnen vijf maal te herhalen. Het aantal maal dat de naam voorkomt is echter geen garantie voor de kwaliteit, bij een Rolls-Royce - die ze beweren te zijn voor de motorhomes - staat die ook niet in koeien van letters overal vermeld. 

Bescheidenheid is niet de grootste kwaliteit van de Duitse constructeur, zuinigheid wel. Zoals bij vele andere constructeurs wordt er bespaard op kleine en grote dingen. Ten opzichte van de versie van 2014 is de boordcomputer veel eenvoudiger en zijn de zonnewering en rolgordijnen van goedkopere materialen gemaakt. 

Het resultaat is een wagen met een (voor ons) ideale indeling, een erg volledige uitrusting, een grote garage (koffer), een zeer goede baanligging en die zeer goed afgewerkt is. Rammelen doet hij niet maar er zit links en rechts een trilling (zoals bij een geigerteller) die mij erg stoort en waarvan ik de oorzaak maar na lange tijd achterhaal. Begin 2018 zal Dicar dit hopelijk kunnen herstellen.

Na twee jaar is de sluiting van de schuifdeur aan de badkamer los gekomen en aan het bed blijven de zonnewering en het rolgordijn niet goed meer hangen. Kwaliteit met af en toe toch een groot vraagteken. Of je nu een dure motorhome koopt of een goedkope, de eerste twee jaar heb je altijd miserie.

Een motorhome blijft ondanks kleine ongemakken aangenaam reizen in een relatieve vrijheid.

Sitemap © LV 2018