CSS Layout met drie liquid kolommen

KOLRECHTS heeft een float: right en is dus uit de flow van de pagina. #wrapper negeert hierdoor #kolrechts en zal niet meerekken met de afmetingen van deze box.

KOLMIDDEN

Kolmidden heeft geen float en zit dus nog in de flow van de pagina en gedraagt zich daarom 'normaal'. #kolmidden weet bovendien niets van #kollinks en #kolrechts doordat deze een float hebben en gedraagt zich daarom alsof deze niet bestaan.

Kolommen

Door hun float zweven #kollinks en #kolrechts boven #kolmidden. Doordat #kolmidden een linker- en rechtermarge heeft met gelijke afmeting als de breedte (incl. eventuele padding!) van de linker- en rechterkolom, staat #kolmidden voor het oog altijd mooi tussen beide kolommen in.

Liquid

Omdat alle breedtes en de linker- en rechtermargin van #kolmidden in procenten zijn ingegeven schalen de kolommen nu mee met de vensterbreedte. Vergroot of verklein het browservenster maar eens en kijk wat er gebeurt. Merk op dat de tekst bij onvoldoende breedte buiten de kolom valt en over andere tekst heen kan vallen.

Zie ook CSS Layout met borders met liquid middenkolom.

VOET heeft een clear: both en nestelt zich dus onder de boxen met een float.

Terug | © WaalWeb Webdesign