Εργασία 2: SHORT VIDEO

Περιγραφή

Κατεβάστε τον συμπιεσμένο φάκελο (~100MB) ο οποίος περιέχει 5 σύντομα βίντεο. Διαλέξετε ένα μόνο από αυτά και ντύστε το ηχητικά δίνοντας βαρύτητα:

Για το βίντεο που θα επιλέξετε να δουλέψετε θα χρειαστεί να συνθέσετε τη δική σας μουσική. Το κομμάτι σας θα πρέπει να είναι συγχρονισμένο με τη σκηνική δράση του βίντεο και μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε στιλιστικό ύφος επιθυμείτε. Δεν είναι υποχρεωτικό η μουσική σύνθεση να είναι γραμμένη σε παρτιτούρα, ούτε να κάνει χρήση μελωδικών, αρμονικών, ρυθμικών μοτίβων (πχ μία σύνθεση που χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο οργανωμένα ηχητικά αντικείμενα στα πρότυπα της musique concrète είναι επίσης αποδεκτή αν λειτουργεί δραματουργικά), όλα τα παραπάνω είναι στιλιστικές αποφάσεις που θα πάρετε οι ίδιοι και οι ίδιες ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήχους που θα ηχογραφήσετε μόνοι σας (foley), που θα φτιάξετε με τεχνικές σύνθεσης ήχου ή που θα ανακτήσετε από κάποια βιβλιοθήκη ήχων, όπως το Freesound, το BBC Sound Effects Archive, τα Sound Effects της Adobe, κ.λπ. Η σελίδα με τα εργαλεία του μαθήματος θα σας φανεί χρήσιμη. Μπορείτε να δουλέψετε στο Reaper είτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα της αρεσκείας σας.

Τι να παραδώσετε

... ένα συμπιεσμένο αρχείο με το ονοματεπώνυμό σας με λατινικούς χαρακτήρες και την κατάληξη -2 που να περιέχει:

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή εργασιών υπάρχουν εδώ.

Πώς θα βαθμολογηθείτε


Ηχητικός Σχεδιασμός για Νέα Μέσα